De cloud is gebakken lucht!

De cloud is gebakken lucht!
Dat is inderdaad wat we er van vinden. Het is niets meer en niets minder. Voor de eindgebruikers bij een organisatie is het niet tastbaar wat het is. Daarnaast heeft iedereen een eigen opvatting over de cloud. Daarom zeggen wij: de cloud is gebakken lucht!

Ervaring van de klant

De eindklant gaat veelal eerst op internet zoeken naar de beschikbare informatie, reviews en ervaringen van andere mensen. Wanneer ze dan zoeken op cloud krijgen ze legio aan informatie. Vaak zien ze door de vele cloud-aanbieders het bos niet meer. Wat is goed en wat is voor hun een passende oplossing? Betalen ze niet te veel en staat hun data wel veilig al dan niet in Nederland? Stuk voor stuk vraagstukken die een klant zomaar kan hebben als er een switch gemaakt moet worden naar een nieuwe ICT-omgeving.

Kan het niet makkelijker?

Natuurlijk kan het makkelijker. Daar zijn wij met z’n allen voor verantwoordelijk. Stuk voor stuk zijn we allemaal ICT-dienstverleners en onze klanten verwachten van ons dat wij ze helpen en begeleiden door het grote cloud landschap naar een voor hen geschikte oplossing. Met elkaar hebben we zo veel kennis en expertise in huis, zowel over de ICT, maar zeker ook over het geen er speelt bij onze klanten. We kennen de markt, dus wij weten hoe we een klant naar de juiste oplossing kunnen begeleiden.

Hoe dan?

Begin van dit jaar zijn wij gaan nadenken over hoe we de cloud kunnen versimpelen en makkelijker kunnen maken voor onze eindklanten. En daarnaast hebben we natuurlijk ook gedacht hoe het voor een partner makkelijker kan worden. En de oplossing bleek vrij simpel. Er is altijd zoveel keus en als we die keus beperken en daarbij onszelf beperken tot het geen echt nodig is voor iedere klant, dan kunnen we een standaard bieden. En die standaard kunnen we bieden via Sociale Media en met behulp van een nieuwe, frisse en speciale website voor de cloud oplossing die we met elkaar kunnen voeren.

De klant is niet speciaal, maar wel bijzonder!

Wanneer we kijken naar het IT-landschap bij het gros van alle MKB-bedrijven, want daar richten we ons nog steeds op, zien we dat circa 80% op een zelfde manier is ingericht. Dus dat is niet speciaal, maar wat de klant bijzonder maakt zijn de applicaties die ze gebruiken en hoe de gebruiker meegaat in de ontwikkeling. Of wel de laatste 20% die we eventueel kunnen zien als maatwerk. Wat we dus moeten doen is zorgen dat 80% al binnen een gestandaardiseerde keuze kan vallen, waarop de overige 20% feitelijk zo kan aansluiten.

Wat is dan die 80%?

Die 80% die wij zien bij vrijwel alle MKB-organisaties, enkele uitzonderingen natuurlijk daar gelaten, is het gebruik van de ICT. We slaan allemaal bestanden op en die bestanden moeten in een back-up worden opgenomen. Ook sturen we allemaal e-mails naar onze klanten en relaties. En willen we allemaal beveiligd zijn tegen kwaadaardige software en personen. Bovendien willen we allemaal documenten maken en kunnen bewerken. En het liefst willen de MKB-bedrijven ook nog eens dat ze iemand kunnen bellen op het moment dat het even niet werkt. Op basis van deze informatie hebben wij een model gemaakt met drie standaard pakketten. Elk hun eigen functionaliteit en de een net wat uitgebreider dan een ander.

De nieuwe rol van zowel de partner als 1A

Er is een website in de maak die helemaal wordt ingericht en wordt toegespitst op de eindklanten van onze partners. Deze prospects en klanten willen we voor jullie gaan bereiken middels de Sociale Media zoals LinkedIn en Facebook. We gaan ons dus echt richten op leadgeneratie voor de partners met behulp van Social Selling. Dit betekent dat ook jullie de berichten die we posten kunnen gebruiken om in jullie eigen netwerken te delen en spin-off te krijgen. Alleen dan zal het echt gaan werken.

Kennis en informatie delen met jullie doelgroep maakt dat we met z’n allen, en zeker jullie als partner, worden gezien als autoriteit, waardoor een prospect je eerder zal benaderen of herkennen om vervolgens ook zaken mee te gaan doen.

Kon je er met de partnerdag niet bij zijn, maar wil je toch weten hoe we de cloud simpeler gaan maken en dus gebakken lucht interessant gaan maken voor jouw klanten? We helpen je graag.

Auteur

Wesley Vitters

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube