ISDN is dood, leve VoIP!

ISDN is dood, leve VoIP!
KPN stopt per 1 september 2019 met ISDN. Een unieke kans om deze te vervangen door VoIP-diensten bij bestaande en nieuwe klanten. ISDN is dood, leve VoIP!

ISDN is lange tijd in Nederland en Duitsland een belangrijke technologie geweest voor zakelijke telefonie. Met de opkomst van VoIP is de commerciële aantrekkelijkheid van ISDN steeds verder teruggelopen. Inmiddels is de kogel door de kerk: KPN stopt per 1 september 2019 met het actief voeren van ISDN. Ook de meervoudige PSTN-aansluitingen moeten eraan geloven.

Het gaat om de volgende aansluitingen:

  • ISDN 1 en 2 enkelvoudig
  • ISDN 2 meervoudig
  • PSTN meervoudig

Daarnaast heeft KPN aangekondigd dat de ISDN 15/20/30 in ieder geval nog worden ondersteund tot 1 januari 2021. Maar ook deze zullen gaan verdwijnen.

ISDN is dood, leve VoIP!

Waarom stoppen met iets dat voldoet? Het antwoord is simpel: ISDN komt ten einde en door nu over te stappen, is er alle tijd en rust om te migreren naar een nieuwe oplossing. En dat is natuurlijk VoIP. Hier een aantal pluspunten:

  1. Kostenbesparing – Omdat ISDN duur is, kan er aanzienlijk worden bespaard op de kosten.
  2. Nummerbehoud – Door portering van de nummers kunnen deze worden behouden bij een VoIP-centrale.
  3. Extra mogelijkheden – Waar voorheen een dure centrale en even dure toestellen nodig waren voor geavanceerde functies, krijg je deze vaak standaard bij een VoIP-omgeving. Denk hierbij aan wachtrijen met muziek, doorschakelingen, voicemail, gespreksopname en veel meer.
  4. Toekomstbestendig – Het bijhouden van VoIP-centrales en -toestellen is veel eenvoudiger dan met traditionele hardware. Veel aanbieders hebben dit al in hun pakket verwerkt.

Elk einde is ook een nieuw begin

Alle bedrijven die deze diensten nog hebben, moeten deze binnenkort gaan vervangen door VoIP-diensten en wie kan daar beter bij helpen dan jij?!

Kansen zat dus bij je bestaande klanten, maar ook om nieuwe klanten binnen te halen. Maken zij nog gebruik van traditionele telefooncentrales? Of oude verbindingen op basis van ISDN? Help ze bij de transitie naar VOIP-telefonie. Let daarbij wel op de internetverbinding. Wellicht heeft deze meer snelheid nodig. Of is een tweede lijn gewenst. Gebruikt de klant nog fax? Denk dan aan een Fax2Mail-oplossing.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om je klanten hierbij te helpen? Voor ons is het omzetten van traditionele telefonie naar VoIP al jaren gesneden koek. Wij helpen je graag om klanten om te zetten naar nieuwe verbindingen en VOIP-telefonie. En wellicht biedt dit dan ook nog eens extra kansen om de gehele infrastructuur aan te pakken.

Kijk eens op www.1afa.com of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Wij leren je graag kennen en helpen graag. Kennis en ervaring delen is ook hier nog altijd vermenigvuldigen!

Auteur

Wesley Vitters

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube