Optimaliseer je sales, begin met jezelf

Optimaliseer je sales, begin met jezelf!
De lead was hot, je hebt alles verteld en toch hoor je de prospect niet meer na het sturen van je offerte. Hij was toch overtuigd? Optimaliseer je sales!

Je bent goed voorbereid op het gesprek met je prospect en vol goede moed start je direct je verhaal. Daarbij ga je snel over tot de kern, jouw product of dienst. Je weet hier immers alles van af en dit is het beste voor de organisatie waar jouw contactpersoon voor werkt.

Na een half uur sta je trots weer buiten. Je hebt de prospect snel overtuigd, je hebt kaartjes uitgewisseld en hij ziet je offerte graag tegemoet. Deze verstuur je nog dezelfde dag en vervolgens hoor je na meerdere keren bellen en mailen niets meer van hem. Hoe kan dat toch? Hij was toch overtuigd?

Weet de prospect wie jij bent?

Het probleem zit hem er niet in dat je geen kennis van je product of dienst hebt, want die heb je. Echter, wat er wel mis is, is dat de prospect geen flauw benul heeft van wie jij bent. Hij weet niet wat jou beweegt om bedrijven zoals die van hem te helpen met hun ICT. De prospect kan zich niet identificeren met jou en daarom ook niet met je bedrijf. Het interesseert hem dan ook echt niet hoe goed jullie product of dienst is.

Mensen doen zaken met mensen, niet met een logo of een instantie. Je vertrouwt zelf toch ook meer op personen die je kent dan op een logo of een onpersoonlijk bedrijf of concept?

Optimaliseer je sales, begin met jezelf

Ga je binnenkort naar een nieuwe prospect, onthoud dan dat jullie elkaars aanspreekpunt en vertrouwenspersoon zijn binnen de organisaties. De logo’s van de bedrijven gaan geen zaken met elkaar doen, jullie als persoon in dienst van de organisatie wel!

Presenteer daarom eerst jezelf. Wie ben je en hoe ben je geworden tot wat je bent. Schep een band met de prospect. Daarna staat hij meer open voor je organisatie en het product of de dienst. Verwerk dat ook in je voorstel naar de prospect en je zal zien dat er meer business uit zal komen. Natuurlijk doe je dit ook voor je bestaande klanten.

Zorg dat de business je gegund wordt

De medewerkers bij 1A houden zich ook bezig met het communiceren op persoonlijk vlak en omdat we met partners werken is het voor ons zeer belangrijk dat zij weten wie we zijn en wat ons beweegt om hen te helpen. Maar wij vinden het minstens zo belangrijk te weten wie jíj bent en wat jouw organisatie beweegt om klanten te helpen hun ICT te optimaliseren. Wanneer je dat van elkaar weet, kun je elkaar meer vertrouwen en wordt de business je ook vaker gegund.

Wil jij zorgen dat je prospect weet wie je bent en andersom? Wil jij je business vergroten? Heb je hier hulp bij nodig? Kijk dan eens op www.1afa.com of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Wij leren je graag kennen en kunnen je helpen dit onder de knie te krijgen. Kennis en ervaring delen is ook hier nog altijd vermenigvuldigen!

Auteur

Wesley Vitters

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube