Samen staan we sterk

Samen staan we sterk
Ben je een MKB-ondernemer en wil je een nieuw bedrijfspand, dan zijn er makelaars die je kunnen helpen. Ben je makelaar en wil je de ICT uitbesteden, dan zijn er tal van ICT-dienstverleners. En ben je ICT-dienstverlener en wil je op vakantie? Wie schakel je dan in?

Vakantietijd: Topdrukte of duimendraaien

Inmiddels is het weer zomer, de zon begint weer te schijnen en de meeste mensen zitten al met hun hoofd bij het vakantieadres. Vaak hoor je dan dat het rustig is op de zaak. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden te bedenken waarbij mensen met de handen in het haar zitten. Waar moeten ze beginnen? Zeker bij de kleinere MKB-bedrijven komt dit vaak voor. Projecten worden door klanten in de zomer gepland, juist vanwege rust tijdens de vakantieperiode. Maar je moet natuurlijk wel mensen hebben om het project uit te voeren… Er zijn twee medewerkers op vakantie en die taken moeten worden opgevangen. Bovenop de stapel werk die je nog had liggen en eindelijk eens wilde doen in de vakantietijd. Kortom het werk wat je normaal hebt of doet, wordt meer en stapelt zich in veel gevallen zelfs op.

Samen staan we sterk

Hoe prettig is het als je weet dat je iemand, een bedrijf, instelling of organisatie achter je hebt staan die bepaalde taken of expertises voor jou kan afvangen. Dat werkt toch lekker. Natuurlijk is uitbesteden in de meeste gevallen niet gratis, maar iemand voor een bepaalde expertise in dienst nemen is vaak duurder. Vandaar ook dat steeds meer dienstverleners zich dagelijks melden om uw werk te verlichten of uit handen te nemen. Je komt samen tot nieuwe inzichten en ideeën om bepaalde zaken op een efficiënte manier binnen de organisatie te realiseren. Daar waar je dan normaal geen tijd of expertise voor beschikbaar hebt, is dan ineens binnen handbereik. Samenwerken lijkt hier toch echt het toverwoord.

Uitbesteden, waarom niet eigenlijk?

Toch hoor je nog vaak genoeg dat de geluiden anders zijn. Bedrijven willen vaak zelf ook expertises intern beheersen en die ene dienst toch maar niet uitbesteden. Waarom zou dat zijn? Zelf biedt je ook diensten aan naar jouw klanten om hun werk te verlichten of efficiënter te maken. Waarom doen we het zelf dan toch vaak niet? Misschien vinden we het wel heel lastig om hulp in te schakelen van iemand met specifieke kennis van een bepaalde dienst of een product. Terwijl we juist in een wereld leven waar kennis en expertises met elkaar delen centraal staat. Natuurlijk willen we het ook zelf allemaal kunnen en dat kan. Maar zelfstandig werken betekent ook dat je op tijd hulp inschakelt. Het zij om je werk te verlichten, of om je bedrijf een stapje verder te brengen.

Je staat er niet alleen voor

Ga je op vakantie en is daarom je helpdesk-capaciteit niet voldoende? Er zijn mogelijkheden en oplossingen te bedenken om ook hierin te voorzien met een zogeheten vakantiedienst. Heb je een eenmanszaak of ben je ZZP’er? Dan kunnen de vragen van jouw klanten worden beantwoord en afgevangen door de techneuten bij een andere dienstverlener. Commercieel meer slagkracht en een stukje leadgeneratie? Ook daar geldt weer, het kan allemaal. Je klanten beter bedienen, meer projecten doen, meer installaties? Meer klanten vinden, meer omzet en meer marge? De expertises liggen al binnen handbereik. De vraag is alleen wanneer ga je deze inzetten?

1A kan voorzien in al deze behoeften en misschien wel meer. Samenwerken is hierin toch echt het toverwoord. Hoe kunnen we elkaar helpen om samen sterker te worden? Kijk eens op www.1afa.com of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Auteur

Wesley Vitters

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube