Word een One-Stop Shop voor je klanten

Word een One-Stop Shop voor je klanten
Eén aanspreekpunt, één factuur en één telefoonnummer. Delen is vermenigvuldigen en samen helpen we elkaar. Kortom, wordt een One-Stop Shop voor jouw klanten.

Je wilt je klanten en relaties wat extra’s bieden. Een compleet pakket voor zo goed als alles waar zij zich mee bezig houden. Eén aanspreekpunt, één factuur en één telefoonnummer voor hun business. Samen sta je namelijk sterk en kun je dingen bereiken. Delen is vermenigvuldigen en samen helpen we elkaar. Kortom, wat je wilt zijn is een echte partner en een One-Stop Shop voor alle vragen van jouw klant.

Alle diensten bij één leverancier

De One-Stop Shop solution provider is een leverancier die alle mogelijke diensten en producten levert die je nodig hebt. De zogenaamde ‘totaaloplossing’ die je volledig ‘ontzorgt’. Het klinkt logisch, maar toch komt het in de praktijk nog vaak voor dat een bedrijf bij veel verschillende leveranciers langs moet. En dat betekent vaak een hoop verschillende afspraken en onnodig veel administratie.

MKB-bedrijven willen kunnen bellen, dus er wordt VoIP bekeken bij partij 1. Maar ze willen ook overal vandaan kunnen werken. Helaas kan de VoIP-leverancier dat niet aanbieden, dus partij 2 komt om de hoek. Oh ja, ze willen graag WiFi voor gasten, maar ook voor eigen medewerkers. Partij 1 en 2 leggen daar totaal de focus niet op en hebben ook de kennis niet in huis, dus er komt een derde partij binnen. Als de eindklant klaar is om alles uit te besteden, heeft hij dus meerdere leveranciers waarmee hij afspraken moet maken en waar hij facturen van krijgt.

Dan hebben we het hierin nog niet eens over het beheer gehad. Want ja, als er een storing is in de telefonie, zal die partij vaak zeggen dat het aan de verbinding ligt. Laat die nou net geleverd zijn door de tweede partij. Vingerwijzen of van het kastje naar de muur… Je moet er toch niet aan denken…

Integratie maakt indruk

Dit is enerzijds onpraktisch, omdat een manager met veel verschillende bedrijven contact moet onderhouden. Een energie- en tijdrovende klus. Maar nog belangrijker: de inhoudelijke aansluiting tussen de verschillende onderdelen hierin, ontbreekt. Leveranciers onderhouden geen onderling contact en dus vindt er geen echte integratie plaats. Dit weerhoudt je ervan om de gewenste indruk te maken op klanten.

Om aan deze wens te voldoen, zien steeds meer leveranciers in dat zij hun klanten een zo compleet mogelijk pakket aan diensten moeten kunnen bieden. Zie daar de geboorte van de One-Stop Shop. Een vergroot aanbod maakt het de inkoper bij jouw klanten makkelijker. Maar daar aan vast zitten ook tal van voordelen voor de aanbieder zelf, voor jou dus. Beter aansluiten op de klantbehoefte geeft loyalere klanten. En heel voor de hand liggend: als je meer te leveren hebt, ontsluit je een groter verkooppotentieel en dat is iets waar jij ook gelukkig van wordt, toch?

Ketensamenwerking

Het mes snijdt dus aan twee kanten, omdat zowel inkopers als leveranciers van producten en diensten profiteren van het One-Stop Shop principe. Maar hoe transformeer je jezelf van gespecialiseerde toeleverancier naar allround shop? Alles zelf kunnen is moeilijk en ook niet echt meer van deze tijd. Focussen op je core business en samenwerken met partners, daar waar je minder goed in bent, is een betere strategie dan alles zelf willen doen. Samenwerking is daarom het sleutelwoord tot succes!

Word een One-Stop Shop voor je klanten

Wij bieden onze diensten al sinds het ontstaan op de manier van een One-Stop Shop aan voor jou als partner. Het dienstenportfolio is door de jaren heen steeds completer geworden en wordt iedere keer weer beter afgestemd op de wensen van de partner en die van de klanten. Het is toch fijn om te weten dat je met één telefoonnummer de beschikking hebt tot alle diensten welke je kunt en wilt aanbieden bij je klanten?

Wij zijn erg benieuwd hoe we nog beter voor jou in dit concept kunnen groeien, zodat ook jij kunt doorontwikkelen tot een echte One-Stop Shop voor alle vragen van jouw klanten. Kijk eens op www.1afa.com of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Auteur

Wesley Vitters

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube