Wordt jouw bedrijf goed gesmeerd? Tips om je financiën op orde te houden.

Wordt jouw bedrijf goed gesmeerd?
De administratie schiet er voor de ondernemende ICT’er vaak bij in. Wordt jouw bedrijf goed gesmeerd? Een aantal tips om je financiën op orde te houden.


Je hebt de hele dag hard gewerkt en de klanten geholpen om weer verder te kunnen. Natuurlijk was alles anders dan aan je werd verteld. Er waren wel degelijk zaken gewijzigd, ondanks de explicite vraag: ‘is er wat veranderd?’ Of je had afgesproken dat anderen iets voor je zouden doen of uitzoeken. Dat was niet gedaan, dus je moest er zelf achteraan, wat weer de nodig vertraging opleverde. Enfin, wederom paste de geplande zaken niet in de werkdag. De administratie schiet er voor de ondernemende ICT’er zodoende vaak bij in.

Een bedrijf goed gesmeerd laten lopen is veel werk

Om een bedrijf goed te laten lopen moeten diverse zaken op orde zijn: kennis, klanten, uren om de taken uit te voeren, maar ook het organiseren van de geldstromen. Voldoende beschikbaar geld, geld op de bank of liquiditeiten zijn de smeerolie voor een bedrijf. Zonder deze olie kun je geen inkoop doen, kun je de huur niet betalen of boterhammen kopen. Zonder de smeerolie loopt de boel vast en moet je stoppen met je werkzaamheden, ondanks een vol orderboek en vele tevreden klanten.

Wekelijkse cyclus

Door een wekelijkse cyclus te maken van de administratieve werkzaamheden kun je met betrekkelijk weinig tijd je administratie op orde houden. Zorg voor een goed boekhoudpakket en stem dit ook af met je boekhouder of accountant. Kies een dag in de week waarop je facturen gaat maken, de bankafschriften gaat boeken, betalingen gaat doen en debiteuren gaat jagen. Aan het eind van de maand komen daar nog de betalingen van de lonen en de afdracht van de loonheffing bij. Eens per kwartaal is de omzetbelasting aan de beurt en aan het einde van het jaar moet je de jaarcijfers opmaken.

Overleg met je boekhouder of accountant

Overleg met je boekhouder of accountant wat er beter kan, zodat er minder werk is om de cijfers samen te stellen en de kosten lager worden. Een boekhoudpakket kan vaak ook tussentijdse cijfers produceren, zodat je in de gaten kan houden hoe het ervoor staat en je kunt zien of de boekingen correct zijn gedaan.

Je kunt de boekhouding ook uitbesteden aan een derde of aan een interne persoon, maar vergeet niet goed grip te houden en zorg dat je altijd begrijpt wat er gebeurt. Je bent tenslotte de verantwoordleijke persoon.

Het gemak van 1A

Als je onze ICT-diensten levert aan je klanten, zullen wij de facturatie en de incassering voor je doen. Elke maand krijg je dan je marge van al je klanten op één creditnota. Daarmee bespaar je een heleboel administratieve tijd. Bovendien verzekeren de 1A-contracten een basisstroom van liquide middelen, zodat je bedrijf soepel kan blijven draaien.

Ook benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Kijk dan eens op www.1afa.com. Nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Auteur

Hanc de Bokx

Staat bekend als degene die als eerste op kantoor is en als laatste weggaat.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube